Prva fotografija Motaza Azaize u Sarajevu

2
Radiosarajevo.ba
Prva fotografija Motaza Azaize u Sarajevu

Portal Radiosarajevo.ba objavio je u utorak ujutro, 9. jula da je palestinski novinar Motaz Azaiza stigao u Sarajevo.

Prvu fotografiju Motaza Azaize u glavnom gradu Bosne i Hercegovine objavio je Edhem Fočo, direktor Al Jazeera Network d.o.o. Sarajevo i festivala dokumentarnog filma AJB DOC.

"Tako mlad, a toliko poznat... Mada on to radije ne bi bio. Strašno je kroz šta je prošao i on i njegov narod. I kroz šta prolaze. On nosi tugu u očima, ali i dobrotu i naivnost mlade osobe koja tek upoznaje svijet. Dobro nam došli, braća Azaiza. Motaz i Mohammed", napisao je Fočo uz fotografiju.

Delegacija EU odala počast 'nevinim civilima' na groblju Vojske RS, odmah se oglasio Emir Suljagić

Kao što smo već pisali, Azaiza će govoriti na seminaru "Od Balkana do Gaze: kritička analiza genocida" u Narodnom pozorištu u srijedu, 10. jula.

Seminar ima za cilj rasvijetliti duboke i nepredvidive posljedice islamofobije od Balkana do Gaze, s posebnim fokusom na njene historijske korijene i savremene manifestacije.

Radiosarajevo.ba saznaje: Motaz Azaiza stigao u Sarajevo

"Od Balkana do Gaze: kritička analiza genocida" će istraživati teme kao što su poređenje genocida u Srebrenici, opsade Sarajeva i genocida u Gazi koji se upravo dešava, rastući val islamofobije širom svijeta te potencijalne veze između uspona desnice, islamofobije i kolonijalne ekspanzije u Palestini.

Na navedem događaju će prisustvovati i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, potvrđeno je za u ponedjeljak, 8. jula, portal Radiosarajevo.ba. Također, potvrđeno je da će događaju prisustvovati i katarska ministrica Lolwah Al-Khater.

Osim njih, predsjednica Slovenije Nataša Pirc Musar, glavni urednik na Middle East Eyea David Hearst i aktivista Refik Hodžić će biti prisutni na seminaru.

Seminar organizuje Centar za napredne studije (CNS) iz Sarajeva, Islam and Muslims Initiative (IMI), organizacija posvećena unapređenju dijaloga, razumijevanja i koegzistencije među različitim zajednicama sa sjedištem u Dohi i Al Jazeera Balkans.

Događaj počinje u 17 sati. Sva mjesta su popunjena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak