Motaz Azaiza dolazi u Sarajevo

4
N. O.
Motaz Azaiza dolazi u Sarajevo
Foto: Instagram / Motaz Azaiza

Motaz Azaiza, palestinski novinar i fotograf, poznat po svom izvještavanju o ratom pogođenoj Gazi, dolazi u Sarajevo, Bosnu i Hercegovinu, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Ovu informaciju za naš portal potvrdio je organizator ovog događaja, koji će se održati u Narodnom pozorištu u Sarajevu. 

Događaj je zakazan za srijedu, 10. jula, a održavat će se od 17 do 19 sati u prostorijama Narodnog pozorišta Sarajevo.

Napad nožem i pištoljem u Izraelu: Poginula jedna, ranjeno deset osoba

Napad nožem i pištoljem u Izraelu: Poginula jedna, ranjeno deset osoba

Ovu vijest objavio je i Motaz Azaiza na svom Instagram profilu. 

Palestinski novinar i fotograf učestvovat će na događaju pod nazivom From the Balkans to Gaza - a critical examination of genocide (Od Balkana do Gaze - kritičko ispitivanje genocida).

Na navedem događaju će prisustvovati i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Također, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba da će događaju prisustvovati i katarska ministrica Lolwah Al-Khater.

Osim njih, predsjednica Slovenije Nataša Pirc Musar, glavni urednik na Middle East Eyea David Hearsti aktivista Refik Hodžić će biti prisutni.

Podsjetimo, otkako je počelo razaranje Gaze 7. oktobra 2023., hrabri palestinski novinar Motaz Azaiza svakodnevno je na društvenim mrežama objavljivao šta se događa u tom varšavskom getu našeg vremena. Potom je u januaru ove godine objavio da je morao biti evakuisan...

Ličnost godine | Motaz Azaiza: Ako ih čujete, sjetite ih se i u novogodišnjoj noći, kažite svijetu…

Ličnost godine | Motaz Azaiza: Ako ih čujete, sjetite ih se i u novogodišnjoj noći, kažite svijetu…

"Napustio sam Gazu slomljenog srca i očiju punih suza. Nije bilo druge opcije nakon 108 dana kontinuiranog masakra nad nama.

Vrijeme je da se preselim negdje drugo kako bih mogao raditi više i molim se da budem razlog zaustavljanja ovog rata i pomognem ponovnoj obnovi Gaze. Stigao sam u Katar. Hvala vam", napisao je tada Azaiza na mreži X (bivši Twitter).

Azaiza boravi u Dohi, koja mu je sada mjesto prebivališta.

Motaz Azaiza story
FOTO: Screenshot: Motaz Azaiza story

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije