Radiosarajevo.ba saznaje: Motaz Azaiza stigao u Sarajevo

5
A. S.
Radiosarajevo.ba saznaje: Motaz Azaiza stigao u Sarajevo
Foto: EPA-EFE / Motaz Azaiza došao u Sarajevo

Palestinski novinar Motaz Azaiza stigao je u utorak ujutro, 9. jula u Sarajevo, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Ovu informaciju nam je potvrdio izvor sa Aerodroma Sarajevo, koji je za naš portal dodao da je Motaz Azaiza bio vidno raspoložen prilikom dolaska u glavni grad Bosne i Hercegovine.

"Vidi se da je riječ o ljudskoj veličini, bio je veoma smiren i carinsku kontrolu je prošao bez problema", dodao je naš izvor za Radiosarajevo.ba.

Raspisivanje potjernice zbog ratnih zločina: Dvojac osuđen na ukupno 36 godina

Raspisivanje potjernice zbog ratnih zločina: Dvojac osuđen na ukupno 36 godina

Kao što smo već pisali, Azaiza će govoriti na seminaru "Od Balkana do Gaze: kritička analiza genocida" u Narodnom pozorištu u srijedu, 10. jula. 

Seminar ima za cilj rasvijetliti duboke i nepredvidive posljedice islamofobije od Balkana do Gaze, s posebnim fokusom na njene historijske korijene i savremene manifestacije.

"Od Balkana do Gaze: kritička analiza genocida" će istraživati teme kao što su poređenje genocida u Srebrenici, opsade Sarajeva i genocida u Gazi koji se upravo dešava, rastući val islamofobije širom svijeta te potencijalne veze između uspona desnice, islamofobije i kolonijalne ekspanzije u Palestini.

Na navedem događaju će prisustvovati i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, potvrđeno je za u ponedjeljak, 8. jula, portal Radiosarajevo.ba. Također, potvrđeno je da će događaju prisustvovati i katarska ministrica Lolwah Al-Khater.

Motaz Azaiza dolazi u Sarajevo

Motaz Azaiza dolazi u Sarajevo

Osim njih, predsjednica Slovenije Nataša Pirc Musar, glavni urednik na Middle East Eyea David Hearst i aktivista Refik Hodžić će biti prisutni na seminaru.

Seminar organizuje Centar za napredne studije (CNS) iz Sarajeva, Islam and Muslims Initiative (IMI), organizacija posvećena unapređenju dijaloga, razumijevanja i koegzistencije među različitim zajednicama sa sjedištem u Dohi i Al Jazeera Balkans.

Događaj počinje u 17 sati. Sva mjesta su popunjena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije