Prije nego što su paradirali Prijedorom, pripadnici Vojske Srbije marširali i ulicama Bratunca!?

18
Radiosarajevo.ba
Prije nego što su paradirali Prijedorom, pripadnici Vojske Srbije marširali i ulicama Bratunca!?

Jutros, 7. jula, mediji u bosanskohercegovačkom entitetu RS javili su kako su pripadnici vojske Srbije prodefilovali kroz Prijedor. Navode kako su došli na obilježavanje 82. godine od bitke na Kozari.

Dakle, u gradu u kojem je devedesetih, za vrijeme agresiju na našu zemlju, počinjen jedan od najvećih zločina nad svima koji nisu bili Srbi, zločin koji ima sve elemente genocida, pustili su pripadnike vojske Srbije da marširaju i defiluju...

No, sudeći prema fotografijama koje je objavila Istraga, bili su jučer i defilovali u Bratuncu?!

MESS 64 | Na sceni Narodnog pozorišta izvedena predstava "Drama o Mirjani i ovima oko nje"

Naime, jučer, 6. jula, u Bratuncu je obilježeno "stradanje Srba srednjeg Podrinja" kojem su prisustvovali vrhuške entiteta RS i Srbije, na čelu s Miloradom Dodikom, kao i premijerom Srbije Milošem Vučevićem.

Sad su objavljene i fotografije na kojima se vidi da je u obilježavanju učestvovala i formacija Vojske Srbije.

Još uvijek nije poznato kako su pripadnici Vojske Srbije, države koja je proglašena krivom jer nije spriječila genocid nad Bošnjacima u BiH te koja ima teritorijalne pretenzije ka BiH, ušli u našu državu?!

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić ranije je u izjavi za portal Radiosarajevo.ba naglasio da Predsjedništvo BiH nije dalo dozvolu i traži da se hitno ispita kako se uopće desilo da vojska druge države uđe u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak