Pretresena kuća Elmedina Volodera: Slijedi njegovo dovođenje u prostorije FUP-a

17
FENA
Pretresena kuća Elmedina Volodera: Slijedi njegovo dovođenje u prostorije FUP-a

Specijalna jedinica Federalne uprave policije (FUP) upravo je izvršila pretres kuće bivšeg direktora Autocesta Federacije BiH Elmedina Volodera u Sarajevu u okviru operativne akcije pod nazivom 'Landfill' zbog sumnje u izvršenje nekoliko koruptivnih krivičnih djela prilikom izgradnje dionice autoputa.

Pored Volodera, još četiri osobe se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela: "Udruživanje radi činjenja krivičnih djela", "Zloupotreba položaja ili ovlaštenja", "Odavanje i neovlašteno pribavljanje poslovne tajne", "Pranje novca" i "Pomaganje".

Pretrese vrše policijski službenici po naredbi Kantonalnog suda u Zenici na devet lokacija u tri kantona, istakli su za iz FUP-a.

U akciji kodnog naziva "Storm" uhapšen F.B. (30) iz Sarajeva zbog posjedovanja droge

Među osumnjičenim osobama su dvije iz uprava Zepča i Orašja, te se pretersi vrše i na ovim područjima.

Akcija je povezana s bivšom upravom Autocesta Federacije BiH i, prema pisanju medija, određenim malverzacijama u proteklom periodu na dionici autoputa kod Žepča, a koje su u vezi otkupa zemljišta.

Sav prikupljeni materijal o tome poslan je Federalnoj upravi policiji i Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona zbog čega je jutros započela ova akcija.

Tokom dana očekuju se hapšenja više osoba, a slijedi dovođenje Volodera u prostorije Federalne uprave policije u Sarajevu.

FUP i Tužilaštvo ZDK o ovoj akciji obavijestit će javnost putem zvaničnih saopćenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak