Premijer Nikšić održao sastanak sa britanskim ambasadorom: Poznato o čemu su razgovarali

2
Radiosarajevo.ba
Premijer Nikšić održao sastanak sa britanskim ambasadorom: Poznato o čemu su razgovarali

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić susreo se danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu sa ambasadorom Velike Britanije u našoj zemlji Julianom Reillyem.

Tokom susreta, kojem je prisustvovala i šefica političkog odjela Britanske ambasade Helen Flewker, razgovarano je o prioritetima novimenovane Vlade Federacije BiH.

Premijer Nikšić je primarno istakao opredjeljenje Federalne vlade za reformama na ekonomskom i socijalnom planu. To, kako je rekao, prije svega podrazumijeva rasterećenje privrede i unaprjeđenje poslovnog ambijenta za strana i domaća ulaganja, što će u konačnici imati pozitivne implikacije kako za poslodavce, tako i za radnike, ali i ukupni ekonomski i socijalni ambijent. 

Duge kolone vozila na graničnim prelazima iz BiH prema Hrvatskoj

Naglasio je da je ključno za takav novi ambijent borba protiv korupcije, te najavio ubrzane aktivnosti na stvaranju kadrovskih i institucionalnih pretpostavki u tom pravcu. Ambasador Reilly je čestitao premijeru Nikšiću na imenovanju, te istakao punu podršku Velike Britanije premijeru i Federalnoj vladi.

Ocijenio je da Vladu FBiH očekuje mnoštvo izazova, a da su za napredak na ekonomskom i socijalnom planu nužne reforme, od kojih neke mogu biti brzo provedene.

U tom pravcu, naglasio je amabasdor Reilly, britanska ambasada, ali i kompanije iz Velike Britanije sa svojim iskustvom i ekspertizom, stoje na raspolaganju premijeru i Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak