Predsjedništvo BiH dalo zeleno svjetlo: Helikopter OS BiH će gasiti požar u Žepču

1
Radiosarajevo.ba
Predsjedništvo BiH dalo zeleno svjetlo: Helikopter OS BiH će gasiti požar u Žepču

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine dalo je danas, 2. augusta zeleno svjetlo, a ministar odbrane BiH, Zukan Helez upravo je izdao – potpisao naređenje, helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine stiže u Žepče.

Ovu informaciju potvrdio je vijećnik u Općinskom vijeću Žepče Elvis Botić.

"Druže, hvala ti u ime svakog građanina i svakog stanovnika općine Žepče! Ovdje želim samo kratko pomenuti da se zahtjev na stolu ministra nije zadržao ni jedne minute", napisao je vijećnik.

Kao da mu nije dovoljno briga: Ovo će donijeti novu glavobolju za Zelenskog

Podsjetimo, iza mještana Željeznog Polja je duga i nepespavana noć tokom koje su se pripadnici DVD Žepče, Vatrogasne jedinice Žepče i mještani borili s vatrenom stihijom.

Požar koji je u proteklim danima gorio u blizini naselja Brezovo polje kod Žepča proširio prema Željeznom Polju i zaprijetio naselju Brižje i Prlesa. Velikim naporima gasitelji su uspjeli odbranit da se vatra ne približi kućama. Ovoga jutra iz mjesne zajednice uputili su apel da se mještani ne približavaju požarištu zbog nepristupačnog terena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak