Požar se širi i na Ponijerima: Zatražena pomoć helikoptera OSBiH

1
Fena
Požar se širi i na Ponijerima: Zatražena pomoć helikoptera OSBiH

Na planini Ponijeri, kod Kaknja, prije sedam dana izbio je požar koji su držali pod kontrolom. Zbog rasta temperatura, proširio se na nisko rastinje i ugrozio Brnjic, selo pored Kaknja. 

"Civilna zaštita Kaknja zatražila je danas da se u gašenje požara na lokalitetu Ponijera uključe i helikopteri Oružanih snaga Bosne i Hercegovine pa smo uputili zahtjev", izjavio je direktor Kantonalne uprave CZ Zeničko-dobojskog kantona Džavid Aličić.

"Požar je izbio između Zavidovića i Kaknja, a sve do prije dva-tri dana radnici Šumsko-privrednog društva ZDK-a uspjevali su ga držati pod kontrolom.

Turisti u Hrvatskoj uhvaćeni na djelu, pogledajte što izvode: ‘Kakav su primjer svojoj djeci’

Međutim, zbog visokih temperatura proširio se na nisko rastinje pa postoji bojazan da se proširi prema Brnjicu. Zahtjev smo uputili te sada čekamo odgovor, jer znamo da su helikopteri OSBiH angažirani na gašenju požara na Zelengori", ističe Aličić.

Helikopteri OSBiH ovog su mjeseca bili angažirani na gašenju požara u općinama Olovo i Žepče, koji su ugašeni, pa je na području tog kantona trenutno aktivan samo požar na Ponijerima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak