Povećane gužve u BiH: Na ovim graničnim prijelazima se najduže čeka

0
Radiosarajevo.ba
Povećane gužve u BiH: Na ovim graničnim prijelazima se najduže čeka

U Bosni i Hercegovini danas, 3. augusta, se očekuje značajno povećanje saobraćaja zbog vikenda, što može uzrokovati zagušenja na glavnim putevima i graničnim prijelazima. Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) upozorava vozače na moguće gužve i nudi savjete za sigurnije putovanje.

U poslijepodnevnim satima predviđa se pojačana frekvencija vozila u urbanim zonama, kao i na graničnim prijelazima. Na graničnim prijelazima poput Orašja, Bosanskog Broda, Izačića, Slavonskog Broda i Maljevca, već su se počele stvarati kolone automobila.

S obzirom na visoke temperature i vremenske uvjete, BIHAMK savjetuje vozačima da prave češće pauze tokom putovanja i da unose dovoljno tekućine kako bi se izbjeglo dehidriranje.

Uzbuna u Izraelu: SAD šalje avione i brodove zbog mogućnosti totalnog rata

Za putnički saobraćaj do kraja augusta otvoren je granični prijelaz Krstac na putu Gacko-Nikšić. Međutim, na graničnom prijelazu Karakaj kod Zvornika, saobraćaj je zabranjen za vozila čija je najveća dozvoljena masa preko 5 tona. Teretna vozila koja prelaze ovu granicu preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti granični prijelaz Šepak.

Vozači se savjetuju da planiraju svoje putovanje unaprijed i da uzmu u obzir moguće kašnjenje zbog gužvi. Uvijek je preporučljivo pratiti najnovije informacije o stanju na cestama i graničnim prijelazima kako bi se izbjegli neželjeni problemi tokom puta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak