Potvrđeno: Prof. dr. Hajrija Maksić ostaje na čelu KCUS-a

3
A. S.
Potvrđeno: Prof. dr. Hajrija Maksić ostaje na čelu KCUS-a

Profesorica dr. Hajrija Maksić ostat će na čelu Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu (KCUS), potvrđeno je iz ove ustanove za portal Radiosarajevo.ba.

Ovu informaciju za naš portal potvrdio je doc. dr. Jasmin Šutković, član privremenog Upravnog odbora KCUS-a.

Kazao nam je da će prof. dr. Hajrija Maksić obavljati funkciju v. d. generalne direktorice sve do imenovanja stalnog direktora, odnosno do završetka konkursne procedure.

Preminuo Fred Matić

"U četvrtak, 22. augusta, održana je sjednica Upravnog odbora i nije bilo potrebe da glasamo po tom pitanju, prof. dr. Hajrija Maksić ostaje v. d. generalne direktorice do okončanja konkursne procedure, odnosno dok ne vidimo da li će se konkurs poništiti ili neće. 

Stav Upravnog odbora je da se konkurs ne poništi, a šta će Vlada Federacije BiH uraditi u narednom periodu, kako će pitanje imenovanja generalnog direktora KCUS-a riješiti sa federalnim ministrom zdravstva Nediljkom Rimcem, niko ne zna. Dok se nešto ne riješi, Maksić nastavlja raditi zajedno s nama", kazao je doc. dr. Šutković za naš portal.

Podsjetimo, prof. dr. Hajrija Maksić stupila je krajem maja 2004. na poziciju vršiteljice dužnosti direktorice KCUS-a.

Ona je na tom mjestu zamijenila v. d. direktora KCUS-a Alena Pilava, kojem je istekao šestomjesečni mandat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak