Sarajevo dobiva novi kružni tok: Projekt vrijedan 1,4 miliona maraka

0
Saopćenje
Sarajevo dobiva novi kružni tok: Projekt vrijedan 1,4 miliona maraka

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta prisustvovao je danas potpisivanju ugovora o izgradnji novog kružnog toka u općini Novi Grad.

Radi se o kružnom toku na spoju ulica Džemala Bijedića i Srđana Aleksića, kod kantonalnog preduzeća GRAS, jednom od nekoliko važnih projekata koji će se u narednom periodu realizovati u ovoj općini.

Projekt je vrijedan oko 1,4 miliona KM, od čega Ministarstvo saobraćaja KS putem Direkcije za puteve ulaže 1,1 milion KM za izgradnju ovog kružnog toka.

Komšić: Da sam na mjestu onih koji donose odluke u Srbiji, bio bi kosponzor rezolucije

"Do sada su uložena značajna sredstava od strane Ministarstva saobraćaja i Direkcije za puteve u općinu Novi Grad, bilo da se radi o obnovi postojećih ili izgradnji novih saobraćajnica. Ove i naredne godine, uključujući i kapitalne projekte na IX transverzali, planirana vrijednost ulaganja je oko 22 miliona KM", kazao je ministar Šteta.

Pored ovog projekta, plan je da se ove i naredne godine, shodno potpisanim sporazumima, izgradi i kružni tok na spoju IX transverzale i ulice Džemala Bijedića, rekonstruiše raskrsnica na spoju sa ulicama Braće Mulić i Branislava Nušića, obnove saobraćajnice u ulicama Majdanska, Bulevar Mimar Sinana i Džemala Bijedića od mosta preko rijeke Miljacke do spoja sa X transverzalom, te da se rekonstruiše ulica Ahatovićka.

"Nastavljamo sa značajnim projektima i ulaganjima u infrastrukturu u ovoj općini. Rezultati radova u ovoj općini su vidljivi, posebno kada se radi o velikim projektima poput onih u ulici Džemala Bijedića u koju smo do sada uložili oko tri miliona maraka, a završetkom radova na IX transverzali i njenim spojem sa autoputem u koju smo također uložili značajna sredstva u iznosu većem od 11 miliona KM, značajno će se promijeniti slika i općine Novi Grad, ali i cijelog kantona", dodao je ministar Šteta.

U narednom periodu se očekuje potpisivanje ugovora za druge projekte i pripreme za početak radova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak