Potpisan ugovor od šest miliona maraka: U ovom dijelu BiH gradi se moderna sportska dvorana

0
Radiosarajevo.ba
Potpisan ugovor od šest miliona maraka: U ovom dijelu BiH gradi se moderna sportska dvorana

Ugovor za izgradnju višenamjenske sportske dvorane u naselju Vidovo polje u Stocu potpisali su u salonu Gradske uprave, gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković i Adnan Krhan, direktor jedne građevinske firme.

Vrijednost radova koji su predmet ovog ugovora je 6.028.692,74 KM bez PDV-a, piše Jabuka.tv.

"Počinjemo s izgradnjom jednog novog objekta savremenijeg izdanja, na zadovoljstvo svih građana. Predviđena je gradnja višenamjenske sportske dvorane u sklopu naselja Vidovo polje u Stocu dimenzija 60 x 53,95 – 56,57 m, a sredstva su osigurana u budžetu grada Stoca za ovu godinu. Prema predviđenom planu dvorana bi trebala biti gotova za dvije godine", rekao je gradonačelnik Bošković prilikom potpisivanja ugovora.

Gori kuća u Sarajevu: Vatrogasci se više od sat bore sa vatrenom stihijom

Grad Sarajevo će izdvojiti 25.000 KM za bh. košarkaše kojima je upitan nastup na Eurobasketu

To će prije svega biti jedan javni prostor koji će objediniti postojeće i planirane sportske, poslovne i stambene sadržaje. Okosnicu rješenja čini trg, koji je smješten u srednjem dijelu kvadranta koji se formira između postojećih stambenih zgrada, glavnih saobraćajnica za pristup naselju, kuća u Vidovom polju, te postojećeg pomoćnog fudbalskog terena NK Stolac.

Dvorana će imati dvije tribine sa 1000 sjedećih mjesta, punjenje tribina je odozgo prema dolje. Preko pristupnog ulaznog stubišta, odnosno rampe za osobe sa posebnim potrebama, dolazi se u holski prostor.

Tu će biti smješteni prostori recepcije, garderobe, kancelarija voditelja centra, tehnička soba i prostor za osiguranje zgrade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak