Grad Sarajevo će izdvojiti 25.000 KM za bh. košarkaše kojima je upitan nastup na Eurobasketu

1
Radiosarajevo.ba
Grad Sarajevo će izdvojiti 25.000 KM za bh. košarkaše kojima je upitan nastup na Eurobasketu
Radiosarajevo.ba / BiH - Bugarska u Skenderiji

Košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine polako stiže finansijska pomoć pred nastup na Eurobasketu.

Nakon što je Košarkaški savez BiH najavio da nema novca ispratiti sve selekcije na takmičenja u nastavku ljeta, u pomoć su pristigli Ministarstvo kulture i sporta KS na čelu s ministrom Samirom Avdićem, Opština Novi Grad koja je uplatila 5.000 KM i Općina Travnik s 2.000 KM. Ove informacije saopćio je jučer KS BiH.

Dodali su da sve to još uvijek nije dovoljno i da je nastup muške seniorske reprezentacije na prijateljskom turniru u Estoniji za nekoliko dana pod upitnikom. Kažu da nije isključen ni 'najgori scenariji'.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Upitan odlazak košarkaša na Eurobasket: Još nema novca od Vijeća ministara BiH

Upitan odlazak košarkaša na Eurobasket: Još nema novca od Vijeća ministara BiH

U pomoć je danas pristigao i Grad Sarajevo na čelu s gradonačelnicom Benjaminom Karić. Ona je danas na Facebooku objavila da će Grad Sarajevo pomoći bh. košarkašima s 25.000 KM.

"Košarkašima Bosne i Hercegovine koji predstavljaju našu državu upitan je odlazak na Evropsko prvenstvo zbog nedostatka sredstava.

Smatram da je nedopustivo propustiti ovakvu priliku i zbog toga smo donijeli odluku da Grad Sarajevo podrži odlazak naših košarkaša na Evropsko prvenstvo sa 25.000 KM.

Strateški cilj Gradske uprave propisan Strategijom razvoja Grada Sarajeva, je podržavati vrhunski sport i naše reprezentacije u skladu sa budžetskim okvirom Grada.

Svi znamo da Grad Sarajevo ima skroman budžet, ali smo spremni dati svoj doprinos za ponos naše države i pozivamo i druge nivoe vlasti da to urade. Sportisti su naši najbolji ambasadori!", napisala je Karić.

Podsjetimo, naš seniorski tim trenutno se priprema na Vlašiću. Ekipa je u punom sastavu s dva superstara, Džananom Musom i Jusufom Nurkićem.

Grupa na Eurobasketu je izuzetno teška jer se u njoj nalaze Francuska, Litvanija, Slovenija, Njemačka i Mađarska.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije