Posjeta visokog zvaničnika NATO-a Oružanim snagama BiH u Rajlovcu: Obratio se i Zukan Helez

3
Radiosarajevo.ba

Najviši vojni zvaničnik NATO-a admiral Rob Bauer obavio je danas, 2. februara, posjetu kasarni Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Rajlovcu kod Sarajeva.

Posjeti je prisustvovao i ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez, koji je zajedno s admiralom Robom Bauerom obišao kasarnu. 

Nakon obilaska se Helez obratio medijima, te je najavio još važnih sastanaka delegacije BiH s zvaničnicima Alijanse. 

Crnogorci ogorčeni pjesmom na proslavi mature: ‘Djeca su sve dalje od civilizacije’

"Želim da se zahvalim čelnicima NATO saveza što daju punu pažnju OSBiH. OSBiH sve više prate standarde NATO saveza, posebno bataljonska grupa lake pješadije s kojom se ponosimo. Ovo je samo početak ovogodišnjeg domaćinstva NATO predstavnicima, a imat ćemo u aprilu i oktobru najveći oblik sastanka nakon NATO samita", rekao je Helez. 

"Želim da poručim da je NATO tu u BiH, mi smo partneri NATO-a i želimo punopravno članstvo. NATO integracije nemaju nikakvu rezervu, to je naš jedini spoljnopolitički cilj, kada su u pitanju vojnopolitičke integracije", dodao je ministar odbrane Bosne i Hercegovine. 

Obratio se i Bauer, koji je naglasio saradnju NATO-a i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. 

"Radi se na mnogim važnim stvarima u mnogim oblastima. Ovaj paket sastoji se od mnogih projekata. Kada govorimo o upravljanju vanrednim situacijama tu radimo na softveru, kada je u pitanju borba protiv terorizma radimo kurikulum za obuku u saradnji s Ministarstvom sigurnosti, nadograđujemo infrastrukturu i tako dalje", poručio je između ostalog Rob Bauer. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak