Policija iz B. Luke prijavila vlasnika kompanije iz Sarajeva: Objavili i detalje za šta ga sumnjiče

4
Radiosarajevo.ba
Policija iz B. Luke prijavila vlasnika kompanije iz Sarajeva: Objavili i detalje za šta ga sumnjiče

Policijska uprava Banja Luka uputila je danas, 19. jula, obavijest za javnost u kojoj se navodi kako su Okružnom tužilaštu predali izvještaj protiv izvjesnog A. B. iz Sarajeva.

Navodi se kako se A. B. sumnjiči da je počinio krivično djelo 'Prevara u privrednom poslovanju', 'Obmanjivanje potrošača' i 'Neovlašteno korištenje ličnih podataka'.

"Navedeno lice sumnjiči se da je navedena krivična djela počinilo u prethodnom periodu do 29. oktobra 2023. godine kao odgovorno lice u pravnom licu iz Sarajeva, na način da je radi sticanja protivpravne imovinske koristi i stavljanja u promet većeg obima proizvoda, obmanjivalo potrošače o ljekovitosti i djelotvornosti proizvoda, te dozvolilo objavljivanje lažnih intervjua sa tri oštećena lica iz Banje Luke, kojom prilikom je koristivši njihov ugled, dovelo u zabludu veći broj potrošača koji su kupili proizvod koji ne odgovara stvarnom kvalitetu proivoda", navedeno je u saopćenju.

Otvorena izložba fotografija Milomira Kovačevića Strašnog s koncerta Yutel za mir iz 1991.

Kako javljaju mediji iz bosanskohercegovačkog entiteta RS, te portal Istraga, riječ je o Ajdinu Brkoviću, vlasniku kompanije Monetize AD.

Brojni mediji u više navrata su pisali o tome kako se već nekoliko godina godina odvija jedna od najvećih online prevara na Balkanu, koja se tiče prodaje čajeva i raznih preparata na internetu. Radi se o proizvodima poput čajeva GoSlim, Parazol, HyperTea itd. koje prodaje bosanskohercegovačka tvrtka Limited Charm. Iza ove tvrtke stoji kompanija Monetize Ad, čiji su osnivači i vlasnici poduzetnici Ajdin Brković i Mersad Vejzović.

Možda i najopširnije istraživanje objavio je hrvatski portal Index, a više o tome možete čitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak