Pogledajte kolika je bila prosječna julska neto plata u bh. entitetu Republika Srpska

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kolika je bila prosječna julska neto plata u bh. entitetu Republika Srpska

Prosječna julska neto plata u Republici Srpskoj iznosila je 1.278 KM i u odnosu na jun nominalno je manja za 0.5 posto, a realno za 0.4 posto.

Najviši neto prosjek u julu 1.724 KM isplaćen je u području finansijske i djelatnosti osiguranja, a najmanja neto plata od 961 KM u području saobraćaja i skladištenje.

U julu ove godine, u odnosu na isti mjesec lani, u 18 od 19 područja djelatnosti zabilježen je nominalni rast neto plate.

Elegancija i podrška: Mirela Bećirović u centru pažnje na reviji mladih dizajnera

Julska bruto plata iznosila je 1.943 KM.

Mjesečna inflacija u Republici Srpskoj u julu u odnosu na jun imala je negativnu vrijednost od 0.1 posto, dok je godišnja inflacija, posmatrano jul ove - jul prošle godine, 5.2 posto.

Pogledajte koje zanimanje u Njemačkoj se plaća 8.000 maraka mjesečno

Najveći godišnji rast cijena u julu od 16.7 posto zabilježen je u odjeljku stanovanja usljed viših cijena u grupi električna energija i drugi energenti.

Najveći godišnji pad cijena od 12.4 posto bio je u odjeljku prijevoza zbog sniženja cijena u grupi goriva i maziva za putničke automobile, prenosi BHRT.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak