Počeo sastanak u RS-u zbog odredbi koje je nametnuo Inzko

7
Radiosarajevo.ba
Počeo sastanak u RS-u zbog odredbi koje je nametnuo Inzko

U prostorijama Narodne skupštine RS-a u Banjoj Luci počeo je sastanak šefova svih parlamentarnih stranaka sa sjedištem u ovom entitetu, a nakon odluke odlazećeg visokog predstavnika Valentina Inzka da nametne dopune Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava "negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca".

Sastanku prisustvuju lider SNSD-a i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, tu je i predsjednica RS-a Željka Cvijanović, zatim predsjednici SDS-a Mirko Šarović, PDP-a Branislav Borenović, SP-a Petar Đokić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, DNS-a Nenad Nešić, SPS-a Goran Selak, NPS-a Darko Banjac i NDP-a Dragan Čavić.

Tu je i predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović, koji je i lider Demosa. 

Na ovom sastanku ovi politički predstavnici trebali bi da usaglase stavove u vezi s Inzkovom odlukom, no pitanje je šta će se desiti, jer su im reakcije proteklih dana prilično različite.

Branislav Borenović je, piše N1, prije sastanka poručio da je nametanje nedopustivo. Dodao je da je "potrebno jedinstvo".

Borenović zaključuje da je stava da ne treba učestvovati u radu institucija BiH, dok se ovo pitanje je riješi. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak