Počeo izbor za direktora SIPA-e: Nezavisni odbor otvorio koverte, evo šta sada slijedi

1
M. F.
Počeo izbor za direktora SIPA-e: Nezavisni odbor otvorio koverte, evo šta sada slijedi

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH je u ponedjeljak, 15. jula, održao sjednicu na kojoj su otvorene koverte sedam kandidata za direktora Državne agencije za istragu i zaštitu.

Predsjednik Nezavisnog odbora Enes Obralija je za portal Radiosarajevo.ba objasnio šta su naredni koraci u izboru direktora SIPA-e.

"Imena kandidata za direktora SIPA-e se ne mogu otkrivati jer se Agencija za zaštitu ličnih podataka stara o ličnim podacima kandidata u toku provođenja konkursnih procedura", rekao je Obralija, pa objasnio kako 

Toplotni talas u BiH ne posustaje: Temperature idu iznad 40 °C, ljekari apeluju na građane

"Ukupno smo primili sedam prijava, sve su uredne, blagovremene i potpune te će svih sedam kandidata biti pozvano u dalju proceduru. U narednom periodu će se tražiti izvodi iz kaznenih evidencija, odnosno o osuđivanosti i neosuđivanosti kandidata. Opći rok Zakona o upravnom postupku je 30 dana, ali se može očekivati da će biti obavljeno ranije. 

"Nakon toga, zakazuju se intervjui s kandidatima. Neposredno nakon toga će se u skladu sa ocjenama sa intervjua predložiti najviše pet imena najuspješnijih kandidata ministru sigurnosti Bosne i Hercegovine, Nenadu Nešiću, u čijoj je nadležnosti da predloži najboljeg kandidata Vijeću ministara koje je nadležno za imenovanje", rekao je predsjednik Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH, Enes Obralija, za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak