I SIPA jutros u velikoj akciji: Pretresi na 11 lokacija širom Bosne i Hercegovine

0
Radiosarajevo.ba
I SIPA jutros u velikoj akciji: Pretresi na 11 lokacija širom Bosne i Hercegovine
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / SIPA/Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova RS, Ministarstava unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine danas, 09. jula 2024. godine provode operativnu akciju kodnog naziva "Šljivice", te vrše pretrese lica, stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na 11 lokacija na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice, Zvornika, Bijeljine i Šamca po naredbama Suda Bosne i Hercegovine.

U okviru operativne akcije vrše se pretresi lica, stambenih objekata i pokretnih stvari koje su u vlasništvu ili ih koriste osumnjičena lica, kao i privremeno oduzimanje predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u izvršenju krivičnih djela "Organizovani kriminal", u vezi s krivičnim djelima "Poreska utaja ili prevara", "Nedozvoljen promet akciznih proizvoda", "Nedozvoljeno skladištenje robe", "Nedopuštena trgovina" i "Pranje novca" Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Pretresima je obuhvaćeno 14 osumnjičenih lica, te su aktivnosti na terenu u toku. Pronađeno je 13 od 14 osumnjičenih lica dok je jedno lice u bjekstvu. Takođe, dosada je pronađena određena količina cigareta i rezanog duvana bez akciznih markica Bosne i Hercegovine, dvije mašine za punjenje cigareta, jedna mašina za rezanje, mobilni telefoni, SIM kartice i ostali predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela.

Muslimani danas obilježavaju Dan ašure: Znate li kako napraviti 'najstariji desert na svijetu'?

Muslimani danas obilježavaju Dan ašure: Znate li kako napraviti 'najstariji desert na svijetu'?

Budući da je operativna akcija još u toku, javnost će po završetku iste biti obaviještena o detaljima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije