Akcija SIPA-e u BiH: Pretres i hapšenje zbog nedozvoljene proizvodnje oružja

1
Radiosarajevo.ba
Akcija SIPA-e u BiH: Pretres i hapšenje zbog nedozvoljene proizvodnje oružja
Foto: SIPA / SIPA / ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, uz asistenciju policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova RS izvršili su operativnu akciju u Bijeljini, 18. juna, po naredbi Osnovnog suda i Okružnog javnog tužilaštva, u sklopu krivičnog postupka kodnog naziva "Kanas".

Izvršen je pretres stana, ostalih prostorija, pokretnih stvari i osoba na jednoj lokaciji u Bijeljini.

Tom prilikom pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku za krivično djelo "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija."

Ekstremna desnica u Francuskoj ostvarila je historijski uspjeh, ali daleko je od gotovog

Ekstremna desnica u Francuskoj ostvarila je historijski uspjeh, ali daleko je od gotovog

Također, jedna osumnjičena osoba je lišena slobode, podvrgnuta kriminalističkoj obradi te ispitana kao osumnjičena, nakon čega je puštena uz dogovor s nadležnim tužiocem.

U prethodnom periodu, policija je ostvarila intenzivnu saradnju s policijskim organima Republike Srbije, SBPOK-om, kao i s organima Republike Slovenije i Europolom. Centar za provođenje zakona Jugoistočne Evrope – SELEC također je pružio podršku u radu na ovom predmetu.

Istraga je u toku, a detalji o daljnjem razvoju situacije bit će poznati nakon daljih koraka u krivičnom postupku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije