Pet godina od ubistva Davida Dragićevića: Danas se navršava sumrak, crnilo i tišina u entitetu

1
Radiosarajevo.ba

Danas se navršava tačno godina od pronalaska tijela ubijenog mladića Davida Dragičevića, a ovim povodom porodica i prijatelji stradalog su se okupili na mjestu gdje je pronađeno njegovo tijelo.

Davidovi roditelji, obratili su se medijima, a njegov otac, Davor Dragičević kazao je da se danas navšava pet godina kada su pogušali njegovog sina prikazati u javnosti kao narkomana i lopova.

"Dragi moj sine, dušo moja, dušo naša. Danas se završava kraj agonije djeteta koji je imao 21 godinu mog Davida… Koji je prošao otmicu, mučenje, položen je ovdje. Bačen u kanalizaciju. Crkvena nije nikakva rječica. Danas se navršava sumrak, crnilo i tišina u entitetu, Republici Srpskoj. Mislio sam da ljudi u odorama, službenim autima služe da zaštite mene, moju porodicu, to je velika greška", kazao je Dragičević.

Bosanski samuraj na velikom testu: Ahmed Vila traži svoju 12. pobjedu u karijeri

Uz to, optužio je i Đorđa Rađena za davanje lažne izjave u policiji, te je poručio političarima i Listi za pravdu da "mu ne spominju dijete".

Uz to, zahvalio se i "nenarodnoj skupštini" RS-a što mu je , kako on kaže "otela i ubila dijete", nakon čega su ga osudili za klevetu.

"Od ove sekunde počinju dani, sati, sekunde nepravde za Davida. Ja ću osvetiti Davida Dragičevića, govorim to javno i čiste pameti. Neće pobijediti", dodao je Dragičević.

Slučaj 'David Dragičević': Policija pretresa imovinu porodice Rađen

Pored toga, dao je rok Tužilaštvu BiH do 25. decembra da se procesuira ubistvo.

Uz to, javila se i majka preminulog, Suzana Radanović koja se prisjetila dana kada joj je inspektor Kremenović javio da je pronađeno tijelo.

"Svima je već odavno jasno da država stoji iza ubistva moga djeteta. Nisam optimista da će doći do rješavanja ubistva moga djeteta. Kazu kad država hoće da otkrije ubistvo, prvo što uradi formira komisiju, sjećate se anketnog odbora. Sve postaje još gore. Imam pitanje ta Milanka Kajganića, imam i zahtjev. Hoću da znam tačan datum i tačno vrijeme ubistva moga sina. Od 18. do 24. marta, šest dana je za mene svaki dan kada je moje dijete ubijeno. Hoću da znam tačan datum i tačno vrijeme da zapalim svijeću za mog sina", poručila je Radanović.

Ona tvrdi da ne vjeruje u Tužilaštvo BiH, jer, kako kaže, mrtvozornik nije ispitan, ni obducent, a dodaje i to da tužiteljica Nešković nijednom nije bila u Banjaluci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak