Ovo je Lejla Zalihić koja je plivala kroz bujicu i spasila kćerku: 'Kćerka. Majka. Supruga. Heroj'

3
Radiosarajevo.ba

U javnosti u Bosni i Hercegovini, ali i u susjedstvu, odjeknula je priča o hrabroj majci Lejli Zalihić iz Butorović Polja kod Konjica.
 
Ona je spasila život svoje kćerke onako kako to mogu samo najhrabriji.

Na društvenoj mreži Facebook objavljene su fotografije hrabre Lejle sa porodicom iz bolnice, gdje je hospitalizirana, nakon borbe koju je iznijela tokom katastrofalnih poplava koji su u noći sa četvrtka na petak pogodili Bosnu i Hercegovinu.

Lejla Zalihić je, prema svjedočenju komšije, plivala tri kilometra kroz nabujalu vodu.

MESS 64 | Na sceni Narodnog pozorišta izvedena predstava "Drama o Mirjani i ovima oko nje"

Njena 13-godišnja kćerka je pala u bujicu koja ju je odnijela skoro tri kilometra dalje. Lejla je krenula za njom, skočivši s trećeg sprata kuće i zaplivala te je uspjela spasiti.

- Kćerka, Majka, Supruga, HEROJ.

Danas smo posjetili našu komšinicu Lejlu Zalihić. Majku i suprugu koja je u noći poplava u B. Polju oko ponoći zajedno s svojom kćerkom Asjom, suprugom i svekrvom skočila u vodenu bujicu u zadnjem trenutku prije nego je voda u potpunosti uništila  kuću.

Foto: Facebook: Lejla Zalihić spasila kćerku

Bez orijetancije sa mnogo povreda u mrkloj noći spasile su se nakon više od tri kilometra udaljenosti u Jablaničkom jezeru. Njen suprug je također dobro, a za svekrvom se još traga.

Priča, trauma i horor iskustvo za čitav život. Mi, njihovi sugrađani, komšije i privrednici MORAMO BITI UZ NJIH DANAS, SUTRA I SVAKI NAREDNI DAN dok se sve ovo dovede u stanje najbolje koje može! Nek se Gospodar smiluje onima koji nisu s nama nakon ove tragedije! UZ VAS SMO", napisao je Arman Kurtić.

Sve informacije o poplavama možete pratiti uživo na portalu Radiosarajevo.ba iz minuta u minut OVDJE.

Više o poplavama u BiH čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak