Otvorena nova zgrada Carinske ispostave Aerodroma Mostar

Radiosarajevo.ba
Novoizgrađeni objekat Carinske ispostave Aerodrom Mostar danas su svečano otvorili član Predsjedništva BiH Dragan Čović i direktor Uprave za indirektno oporezivanje Miro Džakula.

Izgradnja nove moderne zgrade završena je za manje od osam mjeseci od početka radova, a ukupna investicija koštala je 1,7 miliona KM. Sredstva su bila osigurana u budžetu UIO-a BiH..

Nova zgrada Carinske ispostave Aerodrom Mostar urađena je prema svim savremenim standardima za izgradnju objekata ovakvog tipa.

Glavni poslovni objekat – administrativne namjene, ukupne je površine 843 metra kvadratna, dok pomoćni objekat ima površinu od 69 metra kvadratna.

Oko objekata je formiran plato veličine 6.000 m2 površine.

Foto: UIO BiH / Otvorena nova zgrada Carinske ispostave Aerodroma Mostar

Obezbjeđen je parking prostor za sve korisnike, kapaciteta 84 parking mjesta od čega je: 41 parking mjesto za službena vozila, 39 parking mjesta za stranke i 4 parking mjesta invalidne osobe. 

U novosagrađenom objektu biti će smještena carinska služba Uprave za indirektno oporezivanje i službenici Granične policije BiH.

"S obzirom da su zaposlenici i Granične policije i zaposlenici Uprave bili u kontejnerima, a znate kakve su vremenske prilike u Mostaru i zimi i ljeti, onda možemo biti sretni što smo ispunili mogućnost kako bi ljudi mogli u normalnim uvjetima za rad obavljati zadaće", rekao je na današnjem otvaranju Džakula.

Najavio je da će ovakav objekt napraviti i na aerodromima u Tuzli i Banjoj Luci, istaknuvši kako su za Tuzlu već osigurala finansijska sredstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak