Ogorčenost zbog raspodjele sredstava za kulturu: 'Izgleda da treba organizovati 'Rakija fest'

8
Radiosarajevo.ba
Ogorčenost zbog raspodjele sredstava za kulturu: 'Izgleda da treba organizovati 'Rakija fest'

Mješoviti hor Lege Artis Tuzla se drugu godinu zaredom nije našao među onima koji su dobili sredstva namijenjena za podršku projekta kulture od značaja u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Svoju ogorčenost načinom raspodjele sredstava su podijelili putem društvenih mreža, gdje su preispitali način dodjele sredstava i naglasili da je svega 10 projekata podržano iz Tuzlanskog kantona.

"Od 195 podržanih projekata kulture od značaja za Federaciju BiH, samo 10 projekata je podržano iz najmnogoljudnije regije u BiH, od toga 9 iz Tuzle što je u najmanju ruku strašno.

UEFA | Ferencvaros je u Europskoj ligi: Velika greška golmana Manojlovića koštala Borac

IX Horski šampionat Lege Artis Tuzla i ove godine drugi put zaredom, nije prepoznat od Federalnog ministarstva kulture i s(š)porta…

Da li nastaviti dalje? Premjestiti manifestaciju u neki grad gdje su glasači ministrice Vlaisavljević ili organizovati kakav 'Rakija fest' kao najprepoznatljiviju kulturnu manifestaciju? Neko rješenje mora biti", stoji u njihovoj objavi.

U narednoj objavi su podijelili dio iz odluke o raspodjeli sredstava gdje se vidi da je Sarajevska filharmonija dobila manje novca nego Dani kosidbe na Kupresu.

Postavili su pitanje:

"Neka neko objasni logiku?"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak