Oglasili se iz Direkcije za robne rezerve povodom koronavirusa. Evo šta su kazali

B. R.
Oglasili se iz Direkcije za robne rezerve povodom koronavirusa. Evo šta su kazali

Povodom navoda da se desila nestašica potrepština u pojedinim trgovinama uslijed povećane potražnje zbog COVID-19 ili koronavirusa u Bosni i Hercegovini i drugim zemljama, kontaktirali smo Direkciju za robne rezerve Kantona Sarajevo.

Pitali smo ih da li su spremni za eventualne vanredne situacije zbog virusa i da li su poduzimali bilo koje aktivnosti zbog ovog opasnog virusa.

Direktorica Direkcije Jelena Pekić, za portal Radiosarajevo.ba, naglasila je sljedeće:

"Direkcija je u neprestanoj komunikaciji sa Vladom Kantona Sarajevo i redovno pratimo situaciju i prikupljamo informacije sa terena. U skladu sa jučer (25. februar, op. a.) usvojenim zaključcima Skupštine Kantona Sarajevo, Direkcija je pripremila spisak roba kojima raspolaže u slučaju potrebe."

Skupština KS: Koliko smo spremni za pojavu koronavirusa?

Tvrdi da su, kako je navela, u pripravnosti za brzo djelovanje u slučaju potrebe za distribucijom roba s kojom Direkcija trenutno raspolaže.

Podsjećamo, Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo je zatražio da se sačini i dostavi specifikacija finansijskih i materijalnih potreba za koje se procjenjuje da su neophodni u nabavci neohodnih zaštitinih zdravstvenih sredstava/maske, odjela, čizme, u slučaju pojave virusa.

Osim toga, upravo su od Direkcije tražili informaciju o stanju zaliha ovih zaštitinih sredstava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak