Oglasila se udruženja: Nije obustavljena izgradnja male hidroelektrane na Vrelu Une!

3
Radiosarajevo.ba
Oglasila se udruženja: Nije obustavljena izgradnja male hidroelektrane na Vrelu Une!

Udruga Una Srb oglasila se danas, 7. augusta na svom Facebook nalogu i saopćilo važnu informaciju za javnost.

Njihovu reakciju prenosimo u cijelosti:

"Želimo vas obavijestiti da su se u nedavnom izvještavanju pojavile netočne informacije o stanju radova na rijeci Uni. Naime, radovi na izgradnji hidroelektrane nisu službeno zaustavljeni od strane nadležnih tijela. Iako su mještani i aktivisti fizički prisutni na terenu i blokiraju radove, to ne znači da su radovi službeno obustavljeni.

Šokantan kraj za jednog od najboljih ikada: "Sport zna biti okrutan"

Također, informacija o obustavi radova koja se odnosila na prošli ponedjeljak nije predstavljala službeno zaustavljanje već privremeni povlačenje investitora pred prisutnim mještanima.

Ministarstvo zaštite okoliša je ranije iznijelo stavove, ali radovi se i dalje nastavljaju. Molimo sve medije da isprave ili povuku netočne članke kako bi se izbjegla zabuna među javnošću. Borba za očuvanje rijeke Une i dalje traje, a mi smo stalno prisutni na terenu s lokalnim stanovništvom.

Borba protiv izgradnje mHE na Uni: Ne damo vam ni kap Une, Neretve i svih ostalih balkanskih rijeka

Konačnih rješenja još uvijek nema, a informacije u različitim grupama na društvenim mrežama mogu biti neprecizne. Udruženje Una osigurava da su sve informacije koje pružamo medijima relevantne i točne, kako bi svi mogli biti u toku sa stvarnim stanjem na terenu", saopćili su.

Isti demant je uputila i Fondacija Atelje za društvene promjene - ACT.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak