Oglasila se sarajevska policija nakon dojava o postavljenim bombama u tržnim centrima

0
Radiosarajevo.ba

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopćili su u utorak, 24. septembra, u večernjim satima da su dojave o postavljenim eksplozivnim napravama u tržnom centru Importanne i SCC u glavnom gradu Bosne i Hercegovine bile lažne.

U preglede objekata uključeni su i pripadnici Federalne uprave policije.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo su naveli da je u 18:30 završen KDZ pregled u tržnom centru Importanne i da je dojava bila lažna.

U 19.30 sati MUP KS je javio da je završen KDZ pregled i u drugom centru SCC-u i da je dojava bila - lažna.

Inspekcija naredila: UNSA ima 10 dana da poništi i odluku o izboru rektora i konkurs

U toku je KDZ pregled Tržnog centra ARIA, koji još nije završen, a fotografije šta se trenutno dešava možete pogledati na linku OVDJE.

Policijski službenici Federalne uprave policije na molbu Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uključeni su u kontradiverzione preglede (KDZ) objekta u Sarajevu nakon dojava o postavljenim bombama.

Dojave o bombama u Sarajevu: Još traje KDZ pregled u tržnom centru Aria

Podsjetimo, u utorak ujutro, 24. septembra, su putem e-maila dojavljene bombe u tržnim centrima u Sarajevu: Importanne centru, Sarajevo City Centru i Aria centru.

U ponedjeljak, 23. septembra, potvrđeno je do lažne dojave o bombi na Aerodromu u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak