MUP KS se oglasio nakon što je Zoran Čegar napao radnika na parkingu

14
Radiosarajevo.ba
MUP KS se oglasio nakon što je Zoran Čegar napao radnika na parkingu

Nakon što su pojedini mediji objavili snimak s videonadzorne kamere privatnog parkinga u Sarajevu na kojem se vidi kako je Zoran Čegar, zamjenik komandanta Specijalne jedinice FUP-a fizički napao mladića koji radi na tom parkingu, oglasio se i MUP Kantona Sarajevo.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

U vezi sa snimkom koji je objavljen u javnosti, imajući u vidu da raspolažemo saznanjima da se predmetno postupanje lica u policijskoj uniformi dogodilo na području Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, po službenoj dužnosti, shodno uputama i nalogu nadležnog tužitelja Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti vezanih za ovaj događaj, te ćemo o rezultatima istih upoznati javnost", navodi se u saopćenju.

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Iz MUP KS nisu potvrdili u soapćenju da je riječ o Čegaru, te sve to treba potvrditi istraga.

Kako su mediji prenijeli, video je nastao 10. januar 2022. godine, a može se vidjeti kako je policijsko vozilo blokiralo privatni automobil.

Nakon što je radnik objasnio to Čegaru, on ga je saslušao i zatim fizički napao u prisustvu kolega.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak