Održana komemoracija: Brojni prijatelji se oprostili od Elvedina Begića

1
Radiosarajevo.ba

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo održana je komemoracija Elvedinu Begiću nakon čega će u 17 sati biti klanjana dženaza u Butmiru. 

Porodica i brojni prijatelji su se okupili kako bi se oprostili od istaknutog sportskog radnika. 

Elvedin Begić je rođen 24. oktobra 1960. u Sarajevu. Diplomirao je na Fakultetu za saobraćaj u Sarajevu. Od 1979. godine aktivno je bio uključen u rad FK "Butmir" u kojem je od 1996. do 2004. obavljao funkciju predsjednika, a kasnije bio član uprave kluba.

Zoran Zekić ostao bez teksta: "Dugo ovo nisam doživio, fudbal večeras nije bio pravedan"

Kao izuzetan i cijenjen sportski radnik dao je nemjerljivi doprinos razvoju sporta u BiH, a posebno u nogometu gdje je i bio najviše angažovan. Begić je u svojoj sportskoj karijeri bio i delegat u Skupštini FSKS, član Predsjedništva FSKS, član Komiteta za normalizaciju NS/FS BiH, a obavljao je i funkciju prvog potpredsjednika UEFA komiteta za stadione i bezbjednost.

Za vrijeme njegovog prvog mandata u Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH, fudbalska reprezentacija BiH je uspjela izboriti plasman i učešće na jedinom velikom takmičenju do sada, Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak