Održan treći konsultativni sastanak eksperata za državnu imovinu: Tema bila šumska dobra

0
Radiosarajevo.ba
Održan treći konsultativni sastanak eksperata za državnu imovinu: Tema bila šumska dobra

U Sarajevu je jučer, 15. maja u prostorijama ambasade Savezne Republike Njemačke održan treći konsultativni sastanak eksperata za pitanje državne imovine.

Tokom ovog sastanka, Radna grupa je razgovarala o različitim mogućnostima reguliranja šuma u okviru sveobuhvatnog rješenja za pitanje državne imovine u Bosni i Hercegovini.

Eksperti su razgovarali i izvršili procjenu tehničkih i pravnih aspekata vlasništva i korištenja šumskih dobara u Bosni i Hercegovini i drugim zemljama, kao i pitanja upravljanja i zaštite šumskih dobara.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Radna grupa, koju je formirao OHR uz podršku Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira, ima za cilj da osigura stručna mišljenja i informacije kako bi se Parlamentarnoj skupštini BiH pružila pomoć u rješavanju pitanja državne imovine.

Prihvatljivo i održivo rješenje pitanja raspodjele imovine između države i drugih nivoa vlasti prvi je cilj Programa 5+2. To je dugogodišnja obaveza vlasti BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak