Objavljena prognoza do 16. maja: Uživajte u toplom vikendu, stiže novo zahlađenje

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do 16. maja: Uživajte u toplom vikendu, stiže novo zahlađenje

Za vikend nas očekuje nešto stabilnije vrijeme u odnosu na danas i jučer. Uz više sunčanih intervala i toplije vrijeme, navode danas, 3. maja, BHmeteo u prognozi za naredne dane.

Kako ističu, za vikend će biti dominantno suho, ali ne u potpunosti stabilno, pa uz dnevni razvoj naoblake lokalno može pasti koja kap kiše ili kakav prolazni pljusak.

Također, naglasili su, nova značajnija destabilizacija atmosfere uz rasprostranjenije padavine i zahlađenje stiže sredinom iduće sedmice.

Sarajevska policija objavila nove detalje nakon pucnjave. Otkrili gdje se nalazi Amir Pašić

Federalni hidrometeorološki zavod za sutra, 4. maja, najavio je pretežno oblačno prije podne: "U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti. Rijetko može pasti malo kiše ili u poslijepodnevnim satima kratkotrajan pljusak. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C. U Sarajevu prije podne oblačno. Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperature zraka oko 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17°C."

Što se tiče nedjelje, 5. maja, prognoziraju da će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. U poslijepodnevnim satima su mogući i slabiji lokalni pljuskovi. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C. U ponedjeljak, 6. maja, u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima rijetko je u Bosni moguć slab lokalni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C. 

I oni ističu kako se u utorak očekuje naoblačenje sa zapada koje će u drugoj polovini dana usloviti kišu i pljuskove, u Bosni i grmljavinu. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C.

FHMZ je objavio i srednjoročnu prognozu za period do 16. maja, u kojoj se navodi:

"Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini uz osjetni pad temperature zraka, preovladavaće nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Izraženije padavine moguće su u sjevernim i djelimično centralnim područjima. Maksimalne temperature variraće od 16°C do 22°C. U nedjelju i ponedjeljak izgledna je stabilizacija vremenskih prilika, kao i više temperature zraka. Uslovi za kišu biće vrlo mali. Od utorka (07.maja) do kraja radne sedmice očekuje se oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Više padavina prognozira se u srijedu i četvrtak.

Minimalne temperature zraka od nedjelje varirat će između 7°C i 12°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 14°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 20°C i 25°C, na jugu zemlje do 26°C. U periodu od 11. do 16. maja prema trenutnim sinoptičkim materijalima prognozira se umjereno oblačno i stabilno vrijeme. Mogučnost za padavine postojaće u južnim i istočnm područjima zemlje. Jutarnja temperatura uglavnom između 6°C i 12°C u Bosni, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura u Bosni od 16°C do 22°C, u Hercegovini i u Posavini do 25°C."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak