Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

0
Radiosarajevo.ba
Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu
Pixabay / Oluja, ilustracija

"U narednim satima dnevnim razvojem naoblake lokalno kiša i pljuskovi sa grmljavinom. Najviše se to odnosi na sjeveroistok i sjever Bosne, gdje nije isključena pojava lokalnog nevremena uz sitan led.

U večernjim satima i noći na petak (3. maj ) nestabilno i u ostatku zemlje uz padavine u većini krajeva."

Navodi se ovo u prognozi na stranici BHmeteo, gdje se ističe i: "U Hercegovini lokalno izraženije padavine uz grmljavinu".

Objavljena je prognoza do 30. maja: Uživajte u suncu - dolaze zahlađenje i kiša

Objavljena je prognoza do 30. maja: Uživajte u suncu - dolaze zahlađenje i kiša

Ranije je i Federalni hidrometeorološki zavod 'upalio' žuti meteoalarm zbog očekivane oluje.  Meteoalarm je upaljen za regije Livna (zbog padavina, na snazni do ponoći), Mostara (zbog padavina, također do ponoći), Tuzle (do 18 sati, i to zbog grmljavine), te za regije Banje Luke, Prijedora i Višegrada (do 20h, zbog pljuskova i grmljavine).

Na linku OVDJE možete uživo pratiti kretanje olujnog nevremena prema BiH.

Inače, meteorolozi za sutra najavljuju pretežno oblačno vrijeme uz kišu i pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Najniža jutarnja temperature zraka oko 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 15°C.

02.05. - 12:30 | U narednim satima dnevnim razvojem naoblake lokalno kiša i pljuskovi sa grmljavinom. Ponajvise se to...

Posted by BHMETEO.ba on Thursday, May 2, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije