Feđa Štukan zadržan na aerodromu u Beogradu, evo šta nam je rekao njegov advokat

17
L. R.
Feđa Štukan zadržan na aerodromu u Beogradu, evo šta nam je rekao njegov advokat

Feđa Štukan, sarajevski glumac i književnik, koji je trebalo da gostuje na beogradskom festivalu Krokodil, zadržan je danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Ahmed Delimeđac, jedan od njegova advokata, uz Seada Spahovića, kazao nam je kako je zadržan na aerodromu prilikom ulaska u Srbiju. 

"Zadržala ga je tamošnja granična policija i Štukan se trenutno nalazi na beogradskom aerodromu. Mi, kao njegovi advokati nismo ga mogli vidjeti, iako imamo punomoć i mi i on", izjavio je Delimeđac za portal Radiosarajevo.ba.

Važna informacija: Od večeras kreće obaranje pritiska vode u ovim dijelovima Sarajeva

Kazao nam je i kako bi Štukan sutra, "prvim avionom za BiH", trebao biti deportovan.

"To je zbog neke mjere koju je, u odnosu na njega, izdala BIA, jer je on, kako tvrde, 'bezbedonosno interesantna' osoba.  Mi kao branioci nismo mogli vidjeti mjeru", naglasio je.

Podsjetimo, sredinom juna prošle godine bosanskohercegovački glumac je zadržan na graničnom prelazu između BiH i Srbije nekoliko sati. Bilo je to odmah nakon što je najpre podržao proteste "Srbija protiv nasilja", a potom i prisustvovao protestnoj šetnji u Beogradu. Ubrzo ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao "kriminalcem", a dnevni list Politika – "muslimanskim ekstremistom".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak