Nikšić: Bilo bi dobro da smo se svi okupili u Srebrenici i stvari nazvali pravim imenom

FENA

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić prisustvuje danas, 11. jula u Potočarima obilježavanju 29. godišnjice genocida u Srebrenici i ukopu posmrtnih ostataka 14 identificiranih žrtava.

"Bilo bi sjajno da smo danas iskoristili priliku da smo se svi ovdje okupili, stvari nazvali pravim imenom. Rekli da je ovdje bio genocid, da je to činjenica, da se izvinjavamo i da niko od ovih koji su sad ovdje nisu to uradili", poručio je federalni premijer Nermin Nikšić.

Dodao je kako bi svima bilo lakše "da se okrenemo i idemo dalje".  

Priča naših hrabrih vatrogasaca: Kako smo spasili brata (2) i sestru (4) u Sarajevu

U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari do sada je ukopana 6.751 žrtva genocida, dok je 250 žrtava ukopano u mjesnim mezarjima po odluci preživjelih članova porodica.

Danas, 11. jula, bit će obavljena dženaza i ukopani posmrtni ostaci 14 žrtava genocida počinjenog 1995. godine u Srebrenici.

Jadranka Kosor oglasila se na društvenoj mreži i poslala snažnu poruku Majkama Srebrenice

Među žrtvama koje će biti ukopane na kolektivnoj dženazi ove godine nalaze se i dva brata i maloljetnik.

Na portalu Radiosarajevo.ba iz minute u minutu pratite dešavanja iz Bosne i Hercegovine, ali i reakcije iz cijelog svijeta na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak