Nešić: 'Kažnjavanje graničnih policajaca je početak rasvjetljavanja legalnosti boravka Schmidta'

7
Radiosarajevo.ba
Nešić: 'Kažnjavanje graničnih policajaca je početak rasvjetljavanja legalnosti boravka Schmidta'

Ministar sigunosti Bosne i Hercegovine, Nenad Nešić, oglasio se nakon što su granični policajci kažnjeni jer su dopustili tjelohraniteljima visokog predstavnika Christiana Schmidta da naoružani uđu u BiH.

Nešić je u izjavi za RTRS poručio da se nada kako je kažnjavanje graničnih policajaca, koji su dozvolili obezbjeđenju Christiana Schmidta da nelegalno unesu oružje u BiH, "početak rasvjetljavanja legalnosti boravka visokog predstavnika na teritoriji BiH i njegovog naoružanog obezbjeđenja".

Nešić je najavio da će u ponedjeljak tražiti da mu budu dostavljene sve informacije u vezi sprovedenog postupka, a u kojem su kažnjena trojica graničnih policajaca.

Vojin Mijatović ima poruku za Dodika 'Mac, mac crni Milorade!'

Kako je potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba, granične policajce koji su dozvolili obezbjeđenju Christiana Schmidtha da naouružani uđu u BiH, Disciplinska komisija Granične policije kaznila je umanjenjem plate od 15 posto u naredna tri mjeseca.

Prema informacijama koji smo dobili, kažnjeni su granični policajci Safet Badnjar, Hasan Krehmić i Boško Čivić

Granični policajci kažnjeni jer su dopustili tjelohraniteljima Schmidta da naoružani uđu u BiH

Riječ je o smjeni na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, odnosno policijskim službenicima Granične policije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak