Nenad Nešić prozvao Trojku i ponovo izvrijeđao Christiana Schmidta

7
Radiosarajevo.ba
Nenad Nešić prozvao Trojku i ponovo izvrijeđao Christiana Schmidta
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nenad Nešić

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić poručio je danas, 13. februara "kako je vrijeme da se Trojka opredijeli", a usput je izvrijeđao visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

Njegovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Nastavljaju se podanički izlivi odbijanja određenih funkcionera Trojke o tome kako neće glasati o izmjenama izbornog zakona, odlazak međunarodnih sudija i uopšte kako neće glasati ni za šta sa Srbima i Hrvatima.

Dragan Bursać: Srbija sastavlja ratni kabinet vlade?

Dragan Bursać: Srbija sastavlja ratni kabinet vlade?

Neće glasati ni sami nego će čučati u redovima ambasada ili pred kancelarijom bavarskog turiste Schmidta i takmičiti se u rušenju svake šanse BiH da postane funkcionalna zemlja.

Vrijeme je da se presječe i da Trojka jasno kaže šta želi - ono što postoji u stenogramima sastanaka tj. izgradnju BiH na dogovoru sa Srbima i Hrvatima i put ka EU ili želi ono što izlazi iz izjava njihovih funkcionera a to je ukidanje RS?

Nenad Nešić: 'Nadležni u FBiH da zaštite Srbe povratnike'

Nenad Nešić: 'Nadležni u FBiH da zaštite Srbe povratnike'

Srbi su posvećeni očuvanju Ustava, Zakona i Dejtonskog mirovnog sporazuma. Samo poštujući te temelje postoji BiH koju smo upravo takvu izvukli iz vremena sukoba, tragedija i rata i doveli je na prag otvaranja pregovora o članstvu u EU.

Takvu BiH mi Srbi želimo - zakonitu, na Ustavu izgrađenu, koja pripada nama, a ne stranim guvernerima i koja je u EU zajedno sa svim drugim državama gde Srbi žive. Sa jakom RS koju ne damo nikome i ni po koju cijenu.

Krajnje je vrijeme da se Trojka opredijeli - jeste li proevropska ili antisrpska politička platforma", poručio je Nešić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije