Nermin Šašić se prisjetio noći poplava: 'Katastrofa, kolegine roditelje smo našli 20 metara od kuće'

0
Radiosarajevo.ba

Obilne padavine tokom noći s četvrtka na petak prouzrokovale su strašne poplave u Bosni i Hercegovini. Jedno od teško pogođenih mjesta je bilo i selo Zlate kod Jablanice.

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba je posjetio selo Zlate koje je pretrpjelo razarajuće poplave i klizišta.

Nermin Šašić je jedan od hrabrih mještana koji su stali u pomoć svojim komšijama i prijateljima. Za portal Radiosarajevo.ba je opisao događaje koji su se desili kobne večeri.

Adnan Šteta: SDP je ostvario odličan rezultat. Imamo razloga za zadovoljstvo

"Voda je nadošla dok smo spavali. Čuli smo samo neki tutanj i nešto se nalik obrušavanju. Tada smo čuli kako se trese kuća", rekao je Šašić.

Pogledao je kroz prozor i vidio da je bujica već krenula i da nosi sve pred sobom.

"Tada smo čuli ljudi dozivaju upomoć. Vidio sam da je kolegu odnijela voda iz njegove kuće. Njegove roditelje smo našli otprilike 20 metara od kuće. Prenijeli smo ih u našu kuću. Bio je haos, katastrofa. Jedva smo ih ubacili u kuću, živo blato je bilo", prisjetio se.

Kazao je da je bilo izuzetno teško, ali da se tako poznaju drugovi.

"Spasili smo ih, smješteni su u bolnicu, hvala Bogu dobro su. Najviše mi je žao što je trudnica poginula", rekao je Šašić za Radiosarajevo.ba i dodao da život ide dalje, te da, iako neki više ne žele da se vrate u selo, drugi ipak priželjkuju povratak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak