Nenad Stevandić izjavio: "Nisu izgubili zbog nas"

0
Radiosarajevo.ba
Nenad Stevandić izjavio: "Nisu izgubili zbog nas"

Nenad Stevandić je u četvrtak, 17. oktobra 2024. godine izjavio da su kao stranka ostvarili rast, te gdje su podržali SNSD, tu su dobijeni i gradonačelnici ove stranke.

"U Banja Luci se to nije desilo, ali naši glasovi nisu odlučivali o gradonačelniku, već drugi faktori tako da ne vidim da su bilo kakvom analitikom mogli doći do zaključka da je Nikola Šobot izgubio radi nas, SP i DEMOS", rekao je Stevandić za medije bh. entiteta RS.

Na pitanje zbog čega je izgubio, kaže da "nije imao kandidata za gradonačelnika, pa se i ne bavi tom analitikom".

U Parizu predstavljena djela Nedžada Begovića: Nastupila i Violeta Smailović Huart

"Ali znam da nije izgubio radi nas. Naši kandidati nisu podržali nikoga. Niti su radili protiv Šobota tako da je njihova slobodna volja odlučivala za koga će. Možemo da pretpostavimo da su bili podijeljeni, ali da su svi glasali za Draška Stanivukovića je besmisleno", rekao je Stevandić koji smatra da je paranoična konstrukcija da će ovo da se odrazi na koaliciju na nivou bh. entiteta RS.

Lider SNSD Milorad Dodik je 16. oktobra, poslije sastanka sa članovima Gradskog odbora Banjaluka, najavio da će svi kandidati za odbornike potpisati ostavke, a da će on lično izabrati 11 ljudi koji će ući u gradsku Skupštinu.

Nebojša Vukanović podnio krivičnu prijavu protiv Nenada Stevandića

Dodik je naglasio da Nikola Šobot nije imao iskrenu podršku koalicionih partnera u trci za gradonačelnika Banjaluke i da broj glasova koje je dobio odgovara zbiru glasova SNSD i SPS, jedinog koalicionog partnera koji je otvoreno pružio podršku Šobotu.

"Vi znate da je gospodin Stevandić rekao – Banja Luka bez blokada. To je njegov izbor, a nije moj, jer mi nismo blokirali ni prošli put. Ja ću se zahvaliti svim našim koalicionim partnerima. To je njihov izbor, a da li je bio pravi, to je na njima da odluče. Mi nikoga nećemo moljakati", poručio je Dodik poslije sastanka, pišu mediji iz bh. entiteta RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak