Nebojša Vukanović tvrdi: Milorad Dodik 'gura' sina na visoku funkciju?

8
Radiosarajevo.ba
Nebojša Vukanović tvrdi: Milorad Dodik 'gura' sina na visoku funkciju?

Zastupnik u Narodnoj skupštini manjeg bosanskohercegovačkog entiteta RS Nebojša Vukanović je u novoj objavi na svom blogu najavio da će Igor Dodik, sin predsjednika entiteta RS Milorada Dodika, dobiti novu funkciju u SNSD-u. 

Kako je objavio Vukanović, nove funkcije će biti podijeljene na sjednici Glavnog odbora SNSD-a, koja se održava danas, 3. februara. 

"Po mojim informacijama umjesto Luke Petrovića, koji je godinama kadrirao vladajućom Partijom, novi generalni sekretari će biti Srđan Amidžić, ministar finansija u Vijeću ministara BiH, te Igor Dodik, prestolonasljednik koga tata sve intenzivnije priprema za svog nasljednika", objavio je Vukanović. 

Novo istraživanje Francuza: Električni automobili imaju veliku manu za koju niste znali

Naveo je i razlog zašto bi na ovu funkciju trebao biti imenovan Srđan Amidžić, a također ima dosta veze s porodicom Dodik, tačnije kćerkom Goricom. 

"Milorad priprema teren da ga sin Igor, koga je duboko uvukao u sve strukture i uvezao sa tajkunima i poslovima, zamijeni jednog dana, i zbog toga ga postavlja u sam vrh Partije, šaljući jasnu poruku. Amidžić se dodatno jača kako bi se oslabio Vlado Đajić, u sklopu priprema za lokalne izbore u Banjoj Luci i uklanjanje Đajića, koji je u sve lošijim odnosima sa Prvom familijom, prije svega Goricom Dodik sa kojom je u otvorenom sukobu zbog Ćurle", navodi Vukanović. 

Podsjetimo, na sjednici Glavnog odbora je govorio i predsjednik stranke Milorad Dodik, koji je, između ostalog, najavio i novu kandidaturu za predsjednika manjeg bh. entiteta. Više o tome čitajte OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak