Nakon terorističkog napada u Bosanskoj Krupi: Provjeravaju se motivi napada maloljetnika

3
Radiosarajevo.ba
Nakon terorističkog napada u Bosanskoj Krupi: Provjeravaju se motivi napada maloljetnika

Uz izražavanje saućešća porodici poginulog policijskog službenika, počela je press konferencija povodom terorističkog napada u Unsko-sanskom Kantonu, gradu Bosanska Krupa, koji se dogodio u četvrtak, 25. oktobra 2024. godine. 

Amel Kozlica, direktor uprave policije Unsko-Sanskog kantona je potvrdio da se oko 20:40 sati u Bosanskoj Krupi dogodio napad na policijsku stanicu. Tom prilikom je maloljetno lice, uz upotrebu hladnog oružja, nanijelo povrede dvojici policijskih službenika koji su u tom trenutku bili na dužnosti u policijskoj stanici Bosanska Krupa. 

"Od zadobivenih povreda, nažalost, policajac je podlegao, dok je kolega drugi prebačen u Kantonalnu bolnicu te je njegove stanje stabilno nakon operacije", rekao je Kozlica.

NATO: Sjeverna Koreja poslala trupe da se pridruže Rusiji u ratu protiv Ukrajine

Naveo je i da su "naložili dodatne mjere sigurnosti, za upravu policije, te sve građane. Građani će se osjećati sigurnije, izašli smo sa dugim cijevima na ulice kantona. Sama procjena sigurnosne situacije naložila je da poduzmemo takvo nešto".

"Kako je navedeno u medijima, maloljetnik se pozivao na različite stvari. Nakon kriminološkog istraživanja, imat ćemo više informacija za javnost. Zbog stanja sigurnosti i daljeg uznemiravanja javnosti, kako na području kantona i grada Bosanska Krupa, ne možemo sada govoriti o daljim detaljima za javnost".

Glavna tužiteljica Merima Mešanović je rekla da je Tužilaštvo USK u četvrtak, 24. oktobra 2024. godine obaviješteno o ovom nemilom događaju.

"Postupajući tužitelj je sa pripadnicima kriminološke policije izašao na mjesto zločina da bi se obavile uviđajne radnje. 

Maloljetno lice je zatečeno na licu mjesta, a dežurna tužiteljica je okarakterizirala djelo kao djelo terorizma. Nezvanično, motiv je napad na instituciju, odnosno policijsku stanicu s ciljem zastrašivanja stanovništv", rekla je.

Više o ovoj temi čitajte na linkovima OVDJE, OVDJE i OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak