Nakon sukoba sa Zahirovićem: 'Rekao sam mu 'Marš' i opet bih na isti način uzvratio na uvrede'

4
Radiosarajevo.ba
Nakon sukoba sa Zahirovićem: 'Rekao sam mu 'Marš' i opet bih na isti način uzvratio na uvrede'

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić (NiP) reagirao je na navode delegata u Domu naroda FBiH Harisa Zahiragića (SDA) te kazao da ga je Delić vrijeđao na jučerašnjoj sjednici.

Do sukoba je došlo prilikom rasprave o Izmjenama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

'A dušebriznici izmjenu Zakona o PiO koja se mijenja u hitnom postupku, jer je riječ o izvršavanju presude Ustavnog suda, žele u izbornoj godini iskoristiti za skupljanje glasova. Skoro pola miliona penzionera nije mali kapital i treba ga ozbiljno iskoristiti za veliki povratak na političku scenu.

Europska unija finansirala Master plan za unapređenje Bjelašnice i Igmana u destinaciju od 365 dana

Jer dragi penzioneri, mladi, zaposleni i nezaposleni, svi ste vi samo mali glasački listići. I to ste već čitavih tri decenije za lažne patriote i priključne političke satelite.

Svi vi ste sada neophodni da se oni vrate u sedlo, da ponovo zauzme pozicije vlasti i odlučuje u koju zemlju svijeta ćete vi ići zarađivati za život dok oni krčme tamo gdje smo ih prekinuli prije nešto više od godinu dana', kazao je Delić.

Novi zakon u Federaciji: Odvajanje pravih od lažnih tražilaca posla

Sve su nam to u amanet i nasljeđe ostavili i sad pametuju sa tribina skupština i parlamenta, fb zidova i svojih režimskih medija. Na sreću, sve je manje onih koji vjeruju u maglovita obećanja i bajke perjanica koji samo bajke i znaju pričati.

I to loše. Uglavnom. Ako su toliko dobro radili i svima nama blagostanje obezbijedili, zašto onda svi traže bolje uslove i žale se da su godinama zanemareni i od vlasti nasamareni. I penzioneri. I borci. I invalidi. I bolesni. I mladi. I zaposleni. I poduzetnici. Svima su zakoni skrojeni tako da ih guše i stežu. Jesmo li ih donosili mi ili oni, poznavatelji pravnog sistema Federacije", ističe Delić.

Šta se dešavalo u Domu naroda FBiH: Zahiragić objavio snimak, tvrdi da ga je Ilić fizički napao

Potvrdio je da je Zahiragiću kazao "Marš".

"Jesam rekao Zahiragiću 'Marš' i opet bih na isti način uzvratio na uvrede i maltretiranje. Jer on i njemu slični i ne razumiju drugi jezik. Argument je za njih nepoznata riječ u leksikonu kovanica koje sami smišljaju da sve nas u zamišljene torove smjeste. Jer to je njihov način rada. Oni drugačije ne znaju", mišljenja je Delić.

"Ponosan na svoje radno iskustvo i staž jer sve sam postigao svojim radom i zalaganjem. Nisam se zapošljavao po principu stranačke pripadnosti, niti sam ikada uzeo išta što mi ne pripada. Izašao sam na izbore i povjerenjem građana krenuo graditi svoj put.

I neću dopustiti da se iko, pa ni penzioneri, dok ja imam priliku da odlučujem, iskorištavaju u predizbornim igrankama. Nema amandamana na Zakon PiO u izbornoj godini i neće ih biti, i to je zaključak oko kojeg smo se složili svi; i Vlada i predzavnici penzionera, ma koliko se populisti trudili da ih bude jer ne gradi se sistem na kupovini socijalnog mira i izbornih pobjeda", navodi Delić.

Dodao je i da će laž o 79,5 miliona posebno razjasniti u narednom periodu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Najnovije

Podijeli članak