Šta se dešavalo u Domu naroda FBiH: Zahiragić objavio snimak, tvrdi da ga je Ilić fizički napao

11
Radiosarajevo.ba
Šta se dešavalo u Domu naroda FBiH: Zahiragić objavio snimak, tvrdi da ga je Ilić fizički napao
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Press SDA/Haris Zahiragić

U Domu naroda FBiH u srijedu, 12. juna došlo je do incidenta, a glavni akteri su bili Haris Zahiragić (SDA), Adnan Delić (NiP) i Ilija Ilić (HDZ).

Sve se odigralo tokom rasprave o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, a na Facebook nalogu o dešavanjima na sjednici oglasio se Haris Zahiragić.

"Danas me je ministar Adnan Delić, samo zato što sam tražio da se Izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju vrate iz hitne u redovnu proceduru, a kako bismo mogli amandmanima reagovati na opravdane zahtjeve penzionera, izvrijeđao sa govornice Doma naroda. Nakon što sam mu odgovorio, te pojasnio kako funkcioniše pravni sistem u FBiH, nakon što sam podsjetio i njega i javnost da on kao svršenik FASTO-a i ne mora znati to sve i upitao ga gdje je skoro 80 miliona KM novca penzionera koji im je ostavila Vlada Fadila Novalića - on mi je sa svoga mjesta rekao 'Marš'! Mali diktator, koji pokazuje ozbiljne znakove još ozbiljnijih dijagnoza, nije se tu zaustavio nego me je nastavio vrijeđati i nazivati seljakom", kazao je Zahiragić.

Prva debata Trumpa i Bidena: Nije počelo dobro za trenutnog predsjednika

Prva debata Trumpa i Bidena: Nije počelo dobro za trenutnog predsjednika

Zastupnik tvrdi da je ovakvo Delićevo ponašanje dopustio Tomislav Martinović - predsjedavajući iz HDZ-a, koji ga nije na vrijeme prekinuo, niti je klubu Bošnjaka dozvolio pauzu koju su tražili.

"Vrhunac je ipak bila reakcija izvjesnog Ilije Ilića iz HDZ-a, inače električara iz Odžaka, koji se pridružio Delićevim uvredama i nazvao me majmunom, te mi uputio čak verbalne prijetnje i fizički nasrnuo na mene - a čemu su svjedočili svi prisutni delegati, stručne službe i na svu sreću novinari koji prate sjednice Doma naroda", izjavio je Zahiragić.

Skandal u Domu naroda FBiH: Haris Zahiragić i Ilija Ilić u žestokom sukobu

Skandal u Domu naroda FBiH: Haris Zahiragić i Ilija Ilić u žestokom sukobu

Nakon toga zastupnici su napustili sjednicu, a onda je Trojka imenovala članove FERK.

"Od 3 člana imenovali 2 člana HDZ-a, ali i zamjenika direktora Agencije za bankarstvo i to ni manje ni više nego Jelku Miličević. Jelku koja je osim što je glasala ZA istu, bila i supotpisnik odluke o transferu sredstava za nabavku respiratora, predlagač same tačke na Vladi i komadant štaba Civilne zaštite. Dakle, za istu Odluku, Fadil nevin u zatvor, a Jelka u Agenciju za bankarstvo. Bošnjacima suspenzija Ustava, poništavanje glasa Potpredsjednika FBiH Lende, gaženje volje Kluba Bošnjaka, oduzimanje prava čak i na pauzu, te u konačnici uvrede i prijetnje delegatima Kluba Bošnjaka od strane primitivaca iz HDZ-a. To je rezultat politike Trojke", podvukao je Zahiragić.

Zahvalio se i kolegi iz Kluba Bošnjaka koji je također napustio sjednicu.

"Želio bih se zahvaliti kolegi iz Kluba Bošnjaka, predsjedniku KO SDP TK Dževadu Hadžiću koji je delegat većine, a koji je uprkos tome zajedno sa nama (SDA i DF) napustio ovu sramotnu sjednicu i glasao ZA zaključke na Klubu Bošnjaka koji osuđuju ovakvo tretiranje Kluba Bošnjaka koji predstavlja skoro 80% građana FBiH. Ljudi poput njega i dalje čuvaju čast, inače potpuno moralno posrnulog, SDP-a", zaključio je Zahiragić.

Kada HDZ uvredama i nasrtajima brani svoje cvijeće: Danas me je ministar Adnan Delić, samo zato što sam tražio da se...

Posted by Haris Zahiragić on Wednesday, June 12, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije