Najnovija informacija: Opozicija iz RS spasila Nenada Nešića

10
Radiosarajevo.ba
Najnovija informacija: Opozicija iz RS spasila Nenada Nešića

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić nije smijenjen danas, 16. jula. na parlamentarnoj skupštini BiH jer su zastupnici opozicije iz RS, PDP i SDS, glasali protiv, tako da nije bilo entitetske većine.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je danas, 16. jula, glasao o Inicijativi za rekonstrukciju Vijeća ministara BiH, koja uključuje smjenu ministra sigurnosti Nenada Nešića.

Inicijativu su predložili zastupci Kluba SDA: Šerif Špago, Edin Ramić, Safet Kešo, Amor Mašović, Denijal Tulumović, Nermin Mandra, Šemsudin Dedić i Midhat Čaušević.

Sarajevski kardiolog o opasnostima koje donosi vrućina i ko je pod najvećim rizikom za zdravlje

Prethodno, inicijativa nije dobila potrebnu entitetsku većinu na prošloj sjednici te je upućena Kolegiju Doma na daljnje usaglašavanje, no Kolegij nije postigao saglasnost o njoj.

Razlozi za inicijativu su vezani za gostovanje ministra Nešića u TV emisiji na nacionalnom TV kanalu u Republici Srbiji, gdje je na neprimjeren način komentirao žrtve genocida u Srebrenici te negirao dokazane činjenice o genocidu nad Bošnjacima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak