Predstavnički dom BiH odlučio: Nenad Nešić ostaje ministar sigurnosti

10
Radiosarajevo.ba
Predstavnički dom BiH odlučio: Nenad Nešić ostaje ministar sigurnosti
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nenad Nešić

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na redovnoj sjednici održanoj danas, 20. juna, odbio je prijedlog za smjenu ministra sigurnosti Nenada Nešića.
 
Za smjenu ministra je glasao 21 zastupnik, 11 je bilo protiv, a dvoje suzdržano. Razlog za odbijanje smjene je bio nedostatak entitetske većine, a u narednom krugu će biti potrebno da 2/3 zastupnika iz RS-a u Predstavničkom domu podrže smjenu Nešića da bi prijedlog prošao.

Prijedlog su u proceduru uputili zastupnici Kluba SDA Šerif Špago, Edin Ramić, Safet Kešo, Amor Mašović, Denijal Tulumović, Nermin Mandra, Šemsudin Dedić i Midhat Čaušević.

Predlagači su naveli u obrazloženju prijedlogada je Nešić gostujući u emisiji "Ćirilica" na Happy TV u Srbiji uvrijedio žrtve genocida u Srebrenici i negirao genocid počinjen u Srebrenici.

Crna Gora: Policija pronašla 990 grama magičnih pečurki u tegli s medom

Crna Gora: Policija pronašla 990 grama magičnih pečurki u tegli s medom

"Posebnu težinu u cijelom ovom slučaju bez presedana ima činjenica da je to učinio s pozicije ministra u Vijeću ministara BiH koji svojim resorom treba da garantuje sigurnost i mir svim građanima BiH", naveli su u obrazloženju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije