Na Kameničkom brdu ekshumirani posmrtni ostaci žrtve genocida u Srebrenici

3
Radiosarajevo.ba
Na Kameničkom brdu ekshumirani posmrtni ostaci žrtve genocida u Srebrenici

Na Kameničkom brdu koje se nalazi u općini Bratunac, tačnije na mikrolokalitetu Suhi potok danas, 23. maja, ekshumirani su posmrtni ostaci najmanje jedne žrtve proteklog rata.

Prema informacijama sa kojima raspolaže Institut za nestale osobe Bosne i Hercegovine, posmrtni ostaci najvjerovatnije pripadaju žrtvi genocida počinjenog 1995. godine na području Srebrenice.

Posmrtni ostaci su pronađeni na površini terena, a nakon njihovog izuzimanja oni su prebačeni u Komemorativni centar u Tuzli gdje će uslijediti njihova kriminalističko – tehnička i sudsko -medicinska obrada kao i izuzimanje koštanog uzorka sa ciljem identifikacije žrtve uz pomoć DNK analize.

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Ekshumacija je izvršena pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Na lokalitetu su prilikom asanacije terena bili prisutni i istražitelji Instituta za nestale osobe BiH, ljekar sudske medicine, radnici te pripadnici Policijske stanice iz Bratunca koji su osiguravali lokalitet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak