Na Igmanu položeno cvijeće i odata počast poginulim braniocima

3
Radiosarajevo.ba

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na mezarjima i spomen-obilježjima Veliko polje, Mrazište i Brezovača na Igmanu, veliki broj građana iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, porodice šehida i poginulih boraca, veterani i invalidi odbrambeno-oslobodilačkog rata, kao i predstavnici vlasti obilježili su manifestaciju "Odbrana BiH - Igman 2024.: Od Dana nezavisnosti do Dana državnosti".

U ime Kantona Sarajevo cvijeće su položili predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić i ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović.

Ministar Osmanović se zahvalio prisutnima i kazao da je na Igmanu svoje živote položila generacija koja je agresoru rekla odlučno NE.

Nasilje u bh. gradu: Brat brutalno pretukao sestru, reagovala policija

"To je generacija koja je željela nezavisnu Bosnu i Hercegovinu i koja zaslužuje naše poštovanje jer su platili najskuplju cijenu za taj cilj, plaćali su krvlju, dijelovima tijela i svojim životima", rekao je ministar Osmanović.

Historijski čas na Velikom polju održao penzionisani pukovnik Muhamed Nogo, autor knjige Očima vojnika, koji je govorio kako su se na Igmanu formirale jedinice, u čijem su sastavu bili pripadnici MUP-a Hadžići među kojima se posebno istaknuo, heroj Čedomir Domuz.

Centralni dio manifestacije obilježen je defileom ratnih zastava Armije Republike Bosne i Hercegovine i MUP-a RBiH, čime je odata počast svima koji su položili svoje živote za slobodu zemlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak