Na Facebooku aktivna stranica za krizne situacije: 'Javite da ste na sigurnom ili potražite pomoć'

0
Radiosarajevo.ba

Bosnu i Hercegovinu su posljednjih dana pogodile razorne poplave koje su do sada odnijele najmanje 18 života, dok se desetine osoba još vode kao nestale.

Posebno je teško pogođeno područje Jablanice, gdje su poplave i odroni tokom noći sa četvrtak na petak odnijeli živote najmanje 13 osoba, a strahuje se da bi broj žrtava mogao biti i znatno veći.

Katastrofalne posljedice poplava nisu samo u broju žrtava – srušeni su brojni domovi, urušene su saobraćajnice, mostovi, a oštećena je i željeznička pruga.

Najnovija informacija: Još dvije žrtve poplava u BiH

Stanovništvo pogođenih područja suočava se s gubitkom svojih domova, te se hitno traži smještaj za veliki broj ljudi koji su ostali bez krova nad glavom.

Facebook je iz toga razloga aktivirao stranicu Reakcija na kriznu situaciju, koja omogućava ljudima koji su ugroženi kriznim situacijama da prijateljima jave da su na sigurnom, potraže ili ponude pomoć i prime najnovije vijesti i informacije.

Sve informacije možete pratiti na linku OVDJE.

Možete je i podijeliti sa svojom rodbinom i prijateljima koji još traže nestale ili se ne mogu javiti svojim najmilijima.

Sve informacije o poplavama možete pratiti uživo na portalu Radiosarajevo.ba iz minuta u minut OVDJE.

Više o poplavama u BiH čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak