Na Bjelašnici jutros minus 8: Objavljena prognoza do četvrtka - promjenjivo vrijeme pred nama

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros minus 8: Objavljena prognoza do četvrtka - promjenjivo vrijeme pred nama

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i jugozapadu Bosne je pretežno sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -8; Livno -6; Ivan Sedlo -2; Prijedor, Sanski Most, Sarajevo i Zenica 0; Široki Brijeg i Tuzla 1; Banja Luka i Doboj 2; Bijeljina i Gradačac 4; Trebinje 5; Neum 7; Mostar 8°C.

Bioprognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike, duže sunčane intervale i porast temperatura, tegobe kod hroničnih bolesnika postepeno će se umanjiti. Nakon vedrije noći, jutro će biti prohladno, izraženije u unutrašnjosti zemlje, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju primjerenom odijevanju u ovom periodu. Mjestimična pojava magle može kod osjetljivih osoba uzrokovati manje poteškoće. Preporučljivo je topliji dio dana provesti na otvorenom, pri tome ne pretjerivati sa aktivnostima.

Koliko političara bi do sada trebalo biti u penziji: Najstariji ima 77 godina

Danas pretežno sunčano u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C. U Sarajevu oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 6°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana slaba kiša ili lokalni pljusak su najizgledniji na području Hercegovine, zapadnim i sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slab lokalni pljusak je moguć na području Hercegovine i jugozapadne Bosne, a u ranim jutarnjim satima i sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C.

Meteorolozi objavili prognozu za proljeće: 'Vijesti su dobre...'

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slab lokalni pljusak je moguć na području Hercegovine, zapadne i jugozapadne Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. U drugom dijelu dana povremeno su mogući i jaki udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 15°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili kratkotrajnim lokalnim pljuskom. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 17°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak