Na Bjelašnici jutros minus 7: Pročitajte i kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros minus 7: Pročitajte i kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda

Jutros je po kotlinama i uz riječne tokove bilo magle i niskih oblaka, a u ostalim dijelovima pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -7 stepeni, Drvar -3, Bihać, Sanski Most i Sokolac 0, Ivan Sedlo, Livno, Sarajevo i Zenica 1, Banja Luka, Prijedor i Srebrenica 2, Široki Brijeg i Tuzla 3, Bijeljina 4, Doboj, Gradačac i Stolac 5, Trebinje 9, Neum 10, Mostar 11 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 938 milibara, za 4 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Opšta slika djelimično će se pokvariti. Tmurno vrijeme i nešto niže temperature, uz naoblaku i povećan sadržaj vlage u zraku, kod osjetljivih osoba može uzrokovati izraženije tegobe. Moguće su reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, nervoze, malaksalosti. Hronični bolesnici, trebali bi povremeno reducirati boravak na otvorenom i ne pretjerivati sa aktivnostima. Moguće su i epizode zagađenijeg zraka u urbanim sredinama, čemu bi također trebalo posvetiti pažnju te se prilagoditi novonastalim okolnostima.

Spektakl u Sarajevu: Brega i Tifa pozdravili publiku u Domu mladih

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslije podne. U jutarnjim satima i dio prijepodneva lokalno slaba kiša u nižim i snijeg u višim područjima Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od 4 do 10, na jugu i sjeveru zemlje do 12 stepeni. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslije podne. U jutarnjim satima je lokalno može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura oko 6 stepeni.

Petak: Pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Na planinama se očekuje slab snijeg. Vjetar slab, veći dio dana, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 stepeni.

IQ Air: I jutros zrak u Sarajevu opasan po zdravlje

Subota: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša je moguća u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a najviša dnevna od 8 do 14, na jugu i sjeveru zemlje do 17 stepeni.

Nedjelja: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak