Muzej ratnog djetinjstva tužio ministra Alikadića za klevetu

2
Radiosarajevo.ba
Muzej ratnog djetinjstva tužio ministra Alikadića za klevetu

Muzej ratnog djetinjstva predao je Općinskom sudu u Sarajevu tužbu za klevetu protiv ministra Kenana Alikadića i Vlade Kantona Sarajevo.

Nakon što je MRD ukazao na zloupotrebe i netransparentnost pri dodjeli budžetskih sredstava, ministar Kenan Alikadić je, koristeći službene kanale Ministarstva kulture i sporta KS i Vlade KS, iznio ogroman broj neistina, te parcijalnim objavljivanjem dokumenata pokušao manipulirati javnost s ciljem narušavanja ugleda Muzeja ratnog djetinjstva.

U ovom napadu na nezavisnu kulturnu instituciju ministar je pokušao svoju političku odluku o ukidanju bilo kakve podrške projektima MRD u 2020. godini zamaskirati iznošenjem niza neistina poput toga da Muzej nije pravdao sredstva iz 2019. godine, ili da je sredstva za 2020. godinu tražio za plate menadžmenta. Ministar Alikadić je ove neistine uporno ponavljao u različitim medijima s ciljem da prikrije netransparentnu dodjelu sredstava po nepoznatim kriterijima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak